Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: Εξαιρετική Εμμανουηλίδου, στον ημιτελικό των 200 μ. – Αποκλεισμός Εμ. Καραλή (βίντεο)

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου μπορεί να είναι το νεαρότερο μέλος της ελληνικής ομάδας, ωστόσο αυτό καθόλου δεν την εμπόδισε να προκριθεί στον ημιτελικό των 200 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η νεαρή τερμάτισε στην τέταρτη θέση της 2ης σειράς των 200μ. με 23.00 (-0,7) και στάθηκε επάξια ανάμεσα σε κορυφαίες του αγωνίσματος. Η “χάλκινη” πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία Κ23 έδειξε πως μπορεί και στέκεται επάξια σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου κατάφερε να κυριεύσει το άγχος που είχε και φυσικά να απολαύσει την εξαιρετική ατμόσφαιρα στο στάδιο της Βουδαπέστης, που ανάλογη της δεν έχει ζήσει πολλές φορές. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου που ήταν τρίτη στην ίδια σειρά με 22.65 και νέο ατομικό ρεκόρ.

Η Εμμανουηλίδου προκρίθηκε στον αυριανό ημιτελικό με την 23η επίδοση. Την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό σημείωσε η παγκόσμια πρωταθλήτρια των 100 μ. Σάκαρι Ρίτσαρντσον με 22.16 (-0,7).

Δεν ήταν στη μέρα του ο Μανόλο

Το ταξίδι του Εμμανουήλ Καραλή στο 19ο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης ολοκληρώθηκε νωρίτερα από ότι είχε σχεδιάσει.

Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό δεν κατάφερε να ξεπεράσει το αρχικό ύψος των 5,35 μ. στον προκριματικό του επί κοντώ, προκειμένου να συνεχίσει τον αγώνα του και να διεκδικήσει θέση στον τελικό, που ήταν και ο μεγάλος του στόχος στη διοργάνωση.

Ο 24χρονος δεν ήταν στην μέρα που ήθελε και δεν μπόρεσε να βρεθεί στις επιδόσεις που μας συνήθισε τη φετινή σεζόν. Ο αθλητής του Χάρη Καραλή πριν λίγες εβδομάδες είχε περάσει τα 5,82 μ., ενώ στη διάρκεια της σεζόν είχε πολύ καλές παρουσίες. Ο τέταρτος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο θα στρέψει πλέον την προσοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ίδιας χρονιάς. Ο αθλητής τις τελευταίες ημέρες πριν ταξιδέψει για τη Βουδαπέστη είχε ταλαιπωρηθεί από μία μικρή ίωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί